Nieuwjaarsbrief van Sa Bum Nim Alex Krijger 

Langs deze weg wil ik de gehele Hwa Rang Do® Vlissingen vereniging een gelukkig nieuw jaar toewensen. Het is alweer het jaar 2001, de tijd gaat snel en het lijkt nog maar zo kort geleden die hysterie rond de millenniumwisseling. Alles kon fout gaan en alles is er aan gedaan om het niet fout te laten gaan maar eigenlijk is er nu pas een millenniumwisseling. Daarom kijken wij nog even terug in de geschiedenis van Hwa Rang Do®. De laatste 6 jaar hebben wij laten zien hoe sterk wij zijn en wat wij tot nu toe hebben bereikt. Het is daarom ook mijn hoop om zo door te blijven gaan.

  Het is echter wel zo dat we nooit tevreden moeten zijn met wat we hebben bereikt, we moeten altijd blijven streven naar perfectie. We staan nu aan het begin van het jaar 2001 en dit zal een belangrijk jaar worden voor de groei van Hwa Rang Do® Vlissingen. Zoals je natuurlijk al weet heeft Hwa Rang Do® een zeer lange geschiedenis achter de rug en ondanks dat heeft het zijn ware identiteit weten te behouden en dat kunnen vele andere vechtkunsten niet zeggen. In deze andere vechtkunsten kan iederéén zich Master noemen. Zij openen dan een school en maken hun eigen regels om er zelf beter van te worden. Dit heeft echter niets te maken met de ware Krijgersgeest en de Vechtkunst eer. Een vechtkunst en zijn naam zijn aan elkaar verbonden zoals een persoon met zijn familienaam. Deze namen kunnen niet zomaar worden gekocht en verkocht of gewijzigd worden omdat je het leuk vindt.

  Vele mensen vandaag de dag geloven dat een vechtkunst niets meer en niets minder is dan een set van vechttechnieken en hebben het begrip van een ware vechtkunst verloren.  Een vechtkunst heeft een naam en deze naam is als een landsnaam of een familienaam. Iedereen weet dat zij ingezetene zijn van een land en iedereen weet zijn loyaliteit jegens zijn land. Zelfs kinderen begrijpen dit. We hebben allemaal een familie naam. Kan deze naam veranderd worden? Nee! Deze naam is van generatie op generatie overgegeven en daar ben je trots op.

  Waarom is het zo belangrijk om loyaal en eerbaar te zijn tegenover onze naam? Deze vraag is misschien de meest belangrijke vraag die een ware vechtkunst beoefenaar zichzelf moet stellen. Om te beginnen waarom beoefen je een vechtkunst? Als je traint om te leren schoppen en stoten en om te leren hoe je moet verdedigen dan train je geen vechtkunst maar een sport. Vechtkunst training is niet alleen het winnen van een gevecht maar het gaat om het vormen van een goed karakter doormiddel van vechttechnieken. Zodra je deze fundamentele principes begrijpt dan ben je al halverwege. Maar waarom is dit de weg van een ware vechtkunst?

  Wanneer we sterven wat laten we dan achter? Wanneer een dier sterft dan laat hij zijn vlees achter voor de volgende generatie. Wanneer een mens sterft dan laat hij zijn naam achter. Het geld dat we hebben en de dingen die we kopen hebben geen permanente waarde en kan niet meegenomen worden. Het is alleen de eer aan onze naam wat we achter laten tezamen met alles wat we hebben bereikt. Wanneer we onze naam achter laten dan geven we deze over aan de volgende generatie. De volgende generatie zal ook weer veel bereiken en uiteindelijk laten zijn ook hun naam achter. Hierdoor moeten we zorg blijven dragen voor de kwaliteit van onze naam en wat we doorgeven aan de toekomst. Daarom beoefenen mensen een levenlang één vechtkunst om de identiteit sterk te maken en eerbaar te houden. Iedereen kan leren om te schoppen en te stoten zelfs een aap, maar waarom is een vechtkunst beoefenaar anders dan een doorsnee atleet? Het is zijn verplichting tot zijn eer!

  Omdat er oneerbare vechtkunst beoefenaars zijn die alleen maar aan zichzelf denken heeft het publiek het vertrouwen en geloof verloren in de gradaties en titels in de vechtkunst. Deze mensen verraden hun Master en kunst en geven hun stijl een naam en starten een eigen organisatie. Nadat zij ‘binnen’ zijn sluiten ze hun school en beginnen iets nieuws. Deze mensen geven niets om de vechtkunst gemeenschap en werken niet aan het opbouwen van een sterke mentaliteit en moraal om een gerespecteerd leven te kunnen leiden.

  De sterke mentaliteit en het goede moraal van Hwa Rang Do® zijn de hoekstenen van onze vereniging en moeten onderhouden worden. Hwa Rang Do® is onze familie naam en je mag nooit vergeten dat onze leraar / student relatie is als een ouder / kind relatie. Omdat Hwa Rang Do® geen algemene naam is zoals bij vele andere vechtkunsten moeten we blijven streven naar de hoogste vorm van integriteit van onze ware familie naam. Een opdracht naar jullie is dan ook om trots te zijn om bij Hwa Rang Do® Vlissingen te mogen trainen en dat Hwa Rang Do® Vlissingen trots mag zijn om jullie als student te mogen hebben. Jullie maken onze verenigingsnaam onvergetelijk / onsterfelijk. Het is jullie inzet wat Hwa Rang Do® Vlissingen groot en sterk maakt. Ik hoop jullie dit jaar weer allemaal te zien tijdens de trainingen en natuurlijk tijdens het aankomend toernooi. Hoe moeilijk het ook mag zijn om een training te volgen doe het, als je de eerste keer nee zegt wordt de tweede nee wel zeer gemakkelijk, je krijgt niets voor niets je moet iets opofferen om iets terug te krijgen. Wat is nu 2 tot 3 uur per week op een mensen leven. Komen!

Het gaat jullie goed.

  Hwarang,

  Sa Bum Nim Alex Krijger

Terug naar Hoofdpagina